Tracker Luna – framtagen med hunden i fokus

Nu presenterar Natlink Luna, Trackers senaste innovation inom hundpejlar. Pejlen är framtagen med hunden i fokus och erbjuder en innovativ form, lätt vikt på 120 gram, inbyggd antenn och en så låg profil att hunden knappt märker av den. Nyheten lanserades under årets Swedish Game Fair – och gensvaret var positivt.

– Detta är ett utmärkt tillfälle för oss att få en uppfattning om marknadens reaktion, och responsen har varit otroligt positiv. Det är tydligt att Luna är en efterlängtad produkt som möter ett behov hos både jägare och hundägare, säger Johan Hedenbro, Försäljningschef på Natlink.

Enligt tillverkarna är detta en hundpejl som både hund och hundägare kommer tycka om i många år framöver. De skriver:

”Under framtagandet av hundpejlen har Tracker på ett helt nytt sätt satt hunden i fokus och ytterligare utvecklat passform, storlek och vikt för att den ska ha så liten påverkan på hunden som möjligt. Vid hög aktivitet är det viktigt att tekniken inte blir ett störningsmoment – den ska bara finnas där utan att hunden märker av den.

Tracker Luna

Luna har därför en unik och innovativ design med en förbättrad passform som sitter bättre på hunden. Detta för att enheten inte ska vara ett hinder för hunden och dessutom säkerställa bästa möjliga GPS-mottagning genom att inte hamna i fel position på hundens hals.”

Luna har utformats för att vara ergonomisk för både små och stora hundar. Med sin lätta vikt på endast 120 gram, låga profil och inbyggda antenn kommer hunden knappt att märka av den.

– Vi vet att jägare bryr sig enormt mycket om sina hundar och letar ständigt efter nya sätt att göra det bättre för hunden. Därför ser vi att Luna, med sin hundvänliga design, har en viktig plats att fylla på marknaden. Dessutom vet vi att du som hundförare kommer att uppskatta att den har upp till 100 timmars batteritid, en robust konstruktion och revolutionerande teknik för bästa möjliga mottagning, säger Vesa Tornberg, Produktchef på Tracker.

Tracker Luna mottogs positivt och var ett hett samtalsämne på Swedish Game Fair, där många frågor ställdes till Trackers Bosse Setterberg.

Robust och tålig konstruktion

Skalet är tre millimeter tjockt, vilket gör hundpejlen stötsäker och tålig. Skalet är tillverkat av Grilamid TR® 90, ett specialplastmaterial som är UV-skyddat och ger enastående motståndskraft mot påfrestningar för att minimera risken för sprickor eller slitage. Denna förnybara råvara med hög biohalt, med utmärkta egenskaper, möjliggör ett bevisat bidrag till att minska miljöpåverkan.

Enheten är vattentät och har testats på ett djup av en meter i en timme – och har dessutom genomgått ett lufttryckstest för att garantera att den är väderbeständig. Den nya designen har även en vattentät magnetisk laddningskontakt och strömbrytare samt genomskinliga lampor som ytterligare minimerar svaga punkter i enheten.

Bättre spårning och längre batteritid

Luna är byggd för att hålla i alla de olika väder och utmaningar du och din hund ger er ut på. Med användning av 4G IoT-nätverk, som nyttjar samma mobilmaster som vanliga 4G-nätverk, är enheten i stort sett användbar över hela Europa. Genom att nyttja ett multi-satellitsystem för positionering med A-GPS kan enheten tillförlitligt och exakt fastställa positionen genom att använda upp till 40 satelliter samtidigt.

”All data om hundens aktivitet och position skickas till en server med hjälp av 4G-teknik var tredje sekund. Den mer energisnåla 4G IoT-teknologin används för att öka batteritiden och ge mer pålitlig prestanda.

Även under ogynnsamma nätverksförhållanden kan datatransmissionen fortsätta att skicka positioner. Servern skickar kontinuerligt realtidsinformation om hundens aktivitet till de som följer den. Denna information, inklusive historiken, är tillgänglig för användarna direkt från deras mobiltelefoner.”

Fotnot: Luna fungerar med både WeHunt- och Tracker-apparna. Försäljningen startar i slutet av sommaren.

 

 

Inlägget Tracker Luna – framtagen med hunden i fokus dök först upp på VILDMARKEN®.

Klicka för att läsa hela artikeln »


https://vildmarken.se/wp-content/uploads/2017/03/cropped-vildmarken-32×32.pnghttps://vildmarken.se/wp-content/uploads/2017/03/cropped-vildmarken-32×32.png

Sveriges digitala magasin inom jakt, fiske och friluftsliv