Nytt nummer ute nu: jaktglädje och sommarnyheter

Sommarvärmen sprider sig över vetefälten i Sverige och under den här årstiden så är det även dags för den omdiskuterade skyddsjakten på dovhjort. Jessica Carlander och Lina Johansson blev inbjudna för att hjälpa till. Nu delar de med sig av vad de fick vara med om.

 

Den rutinerade björnjägaren Rasmus Boström är aktuell med en ny film där han rätar ut många frågetecken gällande hur man bäst lyckas med sin björnåtel – något som många jägare funderar över den här tiden på året.

Trubaduren Roger ”Ödemarksjägaren” Bäck har fått en stor och trogen lyssnarskara genom sin musik, som inspirerats av jakten och livet uppe i de jämtländska skogarna. Den 19 juli uppträder han på Vildmarken Skytte- och Eventcenter där han hoppas träffa både gamla och nya besökare. Vi ringde upp honom för att höra mer om hur allt började – och hans tankar inför spelningen såklart!

Mattias Westerlund från Hundskolan Vision besitter som bekant en hundkunskap långt utöver det vanliga. I det här numret berättar han bland annat om en del av framgångsreceptet vad gäller effektiv hundträning, nämligen attrapper.
Där trygghet och kvalitet möter amerikansk komfort – där hittar man Toyota Tundra TRD Offroad. Redaktionen var inte nödbedd att ta en testtur med denna fullsize-best för att se vad den egentligen går för.

En kronograf kan vara ovärderlig hjälp för många jägare. Garmin Xero C1 Pro är en kronograf som är liten nog för att rymmas i handflatan, men den är ändå stor nog att göra rejäl skillnad. Dessutom har vi hunnit testa Sauer 505, det nya repetergeväret som skapade en rejäl hype i samma stund som den nådde handlare i Sverige.

Mästerkocken och mångsysslaren Lucas Eriksson kan nu även skriva caféägare på sitt CV. Nyligen var det nämligen dags för Café Fridens att öppna upp portarna i ett somrigt Oskarshamn. Vi ringde Lucas för att kolla läget – och passade såklart på att fråga om ett recept. Missa inte hans recept på viltsushi med sting!

Dessutom blir det som vanligt ännu fler prylar och möten med spännande människor i branschen.

Trevlig läsning, önskar vi på redaktionen!

Inlägget Nytt nummer ute nu: jaktglädje och sommarnyheter dök först upp på VILDMARKEN®.

Klicka för att läsa hela artikeln »


https://vildmarken.se/wp-content/uploads/2017/03/cropped-vildmarken-32×32.pnghttps://vildmarken.se/wp-content/uploads/2017/03/cropped-vildmarken-32×32.png

Sveriges digitala magasin inom jakt, fiske och friluftsliv