Search

Lucas Eriksson har som vi tidigare konstaterat många strängar på sin lyra. Nu är han aktuell med Café Fridens som alldeles nyligen slog upp portarna – och nu hoppas han att många fikasugna har vägarna förbi Oskarshamn i sommar.

– Vi har haft öppet i en vecka och det har varit ”möe med fölk” så det är kul det, säger Lucas när Vildmarken når honom.

Lucas blev snabbt en publikfavorit när han medverkade i Sveriges Mästerkock och de flesta förknippar honom mest med matlagning. Bakning är dock något som han har hållit på med länge.

– Vi startade kafé för att det skulle vara en rolig grej i sommar och att det passar bra just att min mor och syster har ett konditori, säger Lucas när Vildmarken når honom. 

Och tillägger:

– Baka är väl en dold liten sak som jag håller på med. Det går ju inte att dö nyfiken. Man ska ha testat det mesta. 

Hur ser sortimentet ut på Café Fridens?
– Det är klassiska bakverk och kakor. Håller på att arbeta in lite viltkött så vi får se vad det lider. 

Fiket hittar man i Oskarshamn, en plats han håller kär.
– Det är en perfekt ”sta” att bo i. Lugnt hela jaktsäsongen med folk och på sommaren är det ”möe med fölk”. Caféet ligger ute vid en småbåtshamn, hälsar Lucas och avslutar:

– Om ni mot förmodan skulle vara i Oskarshamn – kom gärna och smaka på redig fika, inga Stockholms-kakor som är små och ”dyre”, säger Lucas Eriksson.

Fotnot: Caféet hittar ni på Lotsgårdsvägen 17 i Oskarshamn. Och givetvis var vi såklart även tvungna att be Lucas om ett recept innan vi lade på luren. Ta del av det på nästa uppslag!

Inlägget Mästerkocken Lucas Eriksson öppnar café: ”Inga dyra Stockholmskakor” dök först upp på VILDMARKEN®.

Klicka för att läsa hela artikeln »


https://vildmarken.se/wp-content/uploads/2017/03/cropped-vildmarken-32×32.pnghttps://vildmarken.se/wp-content/uploads/2017/03/cropped-vildmarken-32×32.png

Sveriges digitala magasin inom jakt, fiske och friluftsliv